Keski-iän

 

vapauttava

 

voima

 


Työkaluja hyvään elämään.

"Tämän kurssin käytyäsi katsot peilistä ihmistä, joka tunnistaa sisäisen vapautensa. Löydät elämääsi tarkoitusta ja uutta näkökulmaa ja huomaat, että keski-ikä on parasta henkisen kasvun aikaa.

Kun vapautat luovuutesi, löydät upean reitin kohti syvempää tarkoitustasi."

Iina Åman

Kurssin vetäjä

Iina Åman

Miksi lähtisit tälle kurssille?

 

Keski-ikä tuo meille jokaiselle haasteita


Keski-ikään kuuluu uuden vastaanottamista, mutta myös luopumista. Elämämme muuttuu keski-iässä joskus rajustikin, ja elämän suunta saattaa olla hukassa. Tämä kurssi paneutuu juuri näihin asioihin ja on apunasi uusien haasteiden edessä. Voit jättää taaksesi turhan ja luoda rohkeasti uutta.

 

Tunnistat omat arvosi ja tarkoituksesi


Arvot ovat meidän jokaisen elämän perusta. Kiire tai arkimurheet painavat kuitenkin helposti tärkeät asiat syrjään. Menetämme kosketuksen omiin arvoihimme ja siihen, mitä tarkoitusta elämällämme on. Tämä kurssi johdattaa sinut etsimään todellisia arvojasi ja oman elämäsi tarkoitusta. 

 

Saat tukea menetyksiin ja vastoinkäymisiin


Jokainen meistä kohtaa menetyksiä ja vastoinkäymisiä. Tällaisessa tilanteessa voi olla vaikea löytää elämään valoa ja voimia. Tämä kurssi auttaa löytämään elämänmyönteistä näkökulmaa surun ja takaiskujen käsittelyyn. 

 

Löydät työkaluja muutokseen


Mistä lähteä purkamaan tämän hetken tilannetta? Miten aloitat ratkaisujen etsimisen? Kaipaatko tukea uuden suunnan löytämiseen? Kurssi antaa sinulle tukun työkaluja, joiden avulla voit saada elämääsi uutta näkemystä ja merkityksellisyyttä. Pääset kokeilemaan myös luovuutesi rajoja ja huomaat, että sisäinen vapautesi vain kasvaa, ja rajat häviävät.

Kurssin sisällöt

Tutkimus tuo yhä enemmän tietoa siitä, miten oma fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen sekä henkinen olemuspuolemme ovat kiinteässä yhteydessä toisiinsa.

Tällä kurssilla keskitymme henkiseen puoleemme. Sen avulla voimme saada etäisyyttä asioihin ja ottaa kantaa elämämme olosuhteisiin.

Teemme jatkuvasti valintoja, jotka ratkaisevat, mihin suuntaan me kasvamme ja millaiseksi elämämme muodostuu.

Me ikäännymme ja kasvamme joka hetki. Miksi emme tekisi sitä rohkeasti, luovasti ja viisaasti?

PROLOGI

KURSSIN ESITTELY
 

Tässä jaksossa esittelen sinulle tämän verkkokurssin sisällöt. Kerron millaisiin asioihin kurssilla paneudumme ja minkälaisiin tilanteisiin etsimme sinulle työkaluja.

JAKSO 1

MIKÄ KESKI-IKÄ?


Millaisiin kysymyksiin olet juuri nyt etsimässä vastauksia? Teetkö asioita, joita arvostat? Millaisin perustein sinun pitäisi tehdä elämässäsi valintoja?JAKSO 2

ARVOT

 

Mitä arvot ovat ja miksi ne ovat niin tärkeitä?

Miten erotat todelliset, kestävät arvot nykyelämälle asetetuista yleisistä arvostuksista?

Millä tavoin voit elää omien arvojesi mukaista elämää?

JAKSO 3

ELÄMÄN TARKOITUS

 

Mikä on sinun elämäsi tarkoitus? Vain sinä voit löytää tarkoituksen omalle elämällesi. Tarkoituksellinen elämä koostuu hetkistä, joissa toimit arvojesi mukaisesti ja siellä, missä sinua eniten tarvitaan. 

JAKSO 4

VASTOINKÄYMISET

 

Me kaikki koemme joskus menetyksiä, surua ja vastoinkäymisiä. Miten selviydyt silloin, kun elämä kysyy sinulta vaikeita kysymyksiä.

 

 

JAKSO 5

ILO JA HUUMORI

 

Miten ilo ja huumori ja ovat apunasi elämän eri tilanteissa? 
Millaista huumoria voit viljellä loukkaamatta ketään? Huumori on valtava voimavara!

 

JAKSO 6

HYVÄN ELÄMÄN TYÖKALUT

 

Sinulla on lupa muuttua ja kasvaa koko elämäsi ajan. Miten kiehtova matka edessäsi onkaan! Viimeisessä jaksossa käymme läpi koottua tietoa henkisen hyvinvoinnin rakennuspuista. 

KOKEILEVA KUVATAIDE

ANTAUDU VAPAUDELLE

 

Kokeile värejä, etsi aiheita, kuuntele itseäsi. Heittäydy värin vietäväksi, täydelliseen sisäiseen vapauteen. Voit toteuttaa pois sysättyä ja sivuun heitettyä luovuuttasi vapaan tahtosi mukaan, ominta ilmaisuasi etsien.

KOKEILEVA KUVATAIDE 1-6

HEITTÄYDY, RIEMASTU 

 

Ole taitamaton, arka,  vaistonvarainen. Arvokas, rohkea, ainutkertainen. 

Löydä vapauttavaa voimaa:  voit aina kokeilla, erehtyä, yrittää taas. Valmiiksi tulet viimeisellä hetkelläsi. Sitä ennen: nauti matkasta.

Iina Åman

Iina on elämän arvoihin ja tarkoitukseen suuntautuva logoterapeutti sekä viestinnän ja vuorovaikutuksen valmentaja. Hänen avullaan löydät sisäisen äänesi ja vapautesi kaikissa elämäsi vaiheissa. Iina yhdistää valmennuksessaan tarkoituskeskeisen logofilosofian ja muun tutkimustiedon lisäksi luovia menetelmiä.  Nämä kaikki tukevat kokonaisvaltaista hyvinvointia niin tässä hetkessä kuin koko elämän ajan.

 

"Sisäinen vapaus on levollista tietoa siitä, että saat olla keskeneräinen, ja että sinulla on lupa kasvaa koko elämäsi ajan. Sisäinen vapaus sallii elää, kokeilla, erehtyä ja kokeilla uudelleen. Vapaus antaa aina vastaavan määrän vastuuta: niin omista asenteista, sanoista ja teoista kuin sanomatta ja tekemättä jättämisestä. Siksi on hyvä ajatella, millaisten arvojen varassa vapauttasi käytät. Ja ennen kaikkea minkä vuoksi, mitä tarkoitusta varten."

 

Iina Åman

Logoterapeutti LIF, diplomilogoterapiaohjaaja VFI
Filosofian maisteri (yhteisöviestintä, puheviestintä, organisaation johtaminen ja aikuskasvatus)
Yrittäjä vuodesta 1996 alkaen; Tenho Yhtiöt Oy, Viestintä & Valmennus

Vaula Sippola

Vaula Sippola

Vaula on taidemaalari ja ansioitunut kokeilevan kuvataiteen ohjaaja. Vaula  yllyttää ja innostaa sinua maalausprosessin avulla löytämään sisäisen vapautesi ja rohkeutesi.
Vaula on ohjannut ikääntyvien ja vanhusten maalausryhmiä ja kouluttanut maalausryhmien ohjaajia vuodesta 1997 lähtien. Hän on saanut erinomaista palautetta myös nuorten taidemaalausryhmiin ja kansalaisopistojen kursseille osallistuneilta. 

 

"Kun ihminen innostuu jostakin, hän voi löytää itseluottamusta, vireyttä ja intohimoa. Hän voi kokeilla jotakin uutta, nousta lamasta ja saada oivalluksia. Kokeileva kuvataide tarjoaa tilan, jossa kukaan ei vaadi mitään, vaan tarjoaa vain vapautta." 

Vaula Sippola

Taidemaalari
Seinäjoen kuvataiteilijat ry:n kunniajäsen
Taidemaalariliiton jäsen
Pohjanmaan läänintaiteilija 1999
Ohjannut kokeilevan kuvataiteen ryhmiä vuodesta 1997 

Klikkaamalla tästä pääset maksamaan.

Onko tämä kurssi sopiva sinulle ?

Kurssi on sinua varten jos:


  • Olet kiinnostunut löytämään vastauksia kysymyksiin: "Kuka minä olen? Millainen minun pitäisi olla?"

  • Pohdit elämän tarkoitusta: "Minkä vuoksi elän? Kenelle olen tärkeä? Mihin minua tarvitaan?"

  • Olet vastoinkäymisten tai surun keskellä etkä oikein tiedä, miten käsitellä niitä.

  • Etsit elämääsi iloa ja levollisuutta ja olet valmis käyttämään aikaasi pohtimiseen ja oman luovuutesi herättelemiseen.

Mieti vielä jos:


  • ​Saat tai tarvitset apua ja tukea psyykkisiin häiriöihin, etkä ole vielä keskustellut terapeutin tai hoitajan kanssa osallistumisesta tälle kurssille.

Klikkaamalla tästä pääset maksamaan kurssin.

Elämäntaidollisen ja kokeilevan kuvataiteen kurssin yhteishinta on 55 € (sis. alv 24 %).

Kurssi kestää kuusi viikkoa, ja jaksot ovat katsottavissasi 2 kuukauden ajan kurssin päättymisen jälkeen.

Copyright 2020 | Kaikki oikeudet pidätetään.